10:00 - 17:00

Ανακαλύψτε τα μυστικά του παραδεισένιου νησιού της Σκιάθου. Μια καταπληκτική διαδρομή 60 χιλιομέτρων για να εξερευνήσετε το νησί και να δείτε την κρυφή ομορφιά της φύσης που μπορεί να βρεθεί μόνο στα νησιά των Σποράδων.

Αφού φύγετε από το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, η δεύτερη στάση μας θα είναι στο Κάστρο της παλιάς πόλης της Σκιάθου. Ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο, μια ματιά στη ζωή των ντόπιων του 13ου και 14ου αιώνα. Ταραγμένες στιγμές για τους ανθρώπους που συνήθιζαν να αναζητούν καταφύγιο και προστασία στο Κάστρο, όταν η πόλη δεχόταν επιθέσεις από πειρατές, που κυριαρχούσαν στο Αιγαίο πέλαγος.

Στο δρόμο μας για την κορυφή, βλέπουμε πολλές παλιές και πολύ γραφικές εκκλησίες. Η διαδρομή δεν θα απογοητεύσει κανέναν με την άσφαλτο να δίνει τη θέση της σε χωματόδρομο και το αντίστροφο.
Αυτή η πολύ συναρπαστική μέρα ξεκινά με την παραλαβή σας νωρίς το πρωί και αφού όλοι επιβιβαστούν, θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα του ταξιδιού μας.


Η ιστορική «γενέτειρα» της ελληνικής σημαίας, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας είναι η πρώτη στάση του ταξιδιού μας. Στο προσφάτως ανακαινισμένο μοναστήρι μπορείτε να δείτε ένα οινοποιείο που παράγει κρασί και «τσίπουρο» (σε περιορισμένες ποσότητες) που δεν είναι διαθέσιμα πουθενά αλλού στον κόσμο. Επίσης, ένα μουσείο με διάφορα ιστορικά αντικείμενα που σχετίζονται με το παρελθόν του νησιού και την ελληνική επανάσταση.

Το πανέμορφο τοπίο της παρθένας φύσης συνεχίζεται, καθώς περνάμε μέσα από τα δάση της βόρειας πλευράς και πηγαίνουμε στην επόμενη στάση μας, στην παραλία Κεχριά. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε  και να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης χρόνο να γευματίσουν στην όμορφη ταβέρνα που βρίσκεται εκεί (το μεσημεριανό δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή).


Στο δρόμο μας από το βόρειο τμήμα του νησιού στο δυτικό τμήμα, θα περάσουμε από τη Μονή Κουνίστρας και θα πάμε στον κόλπο του Ελιά που θυμίζει «καρτ-ποστάλ». Στο δρόμο προς τη δυτική κορυφή του νησιού, θα περάσουμε από την όμορφη παραλία Μανδράκι που φημίζεται για τη χρυσή και λαμπερή άμμο της. Με την τελευταία διαδρομή μέσα από το διάσημο δάσος Μανδράκι θα ξεκινήσετε την επιστροφή σας και το ταξίδι θα τελειώσει στις 18:00 περίπου

Μην ξεχάσετε:
- Φωτογραφική μηχανή
- Αντηλιακό (και καπέλο)
- Άνετα ρούχα (φούστες για τις γυναίκες και παντελόνι για τους άντρες σε περίπτωση που θέλουν να επισκεφθούν το εσωτερικό του μοναστηριού).

69
Παραγγελία